Održano pojedinačno prvenstvo Osnovne škole “Motnessori” u šahu za školsku 2023/24 godinu

Nakon povratka sa Premijer lige Bosne i Hercegovine u šahu za 2023. godinu, članovi Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica nastavili su sa projektom „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/24 godinu. U ponedjeljak, 13.11.2023. godine, održano je pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Montessori“.

Na pojedinačnom prvenstvu Osnovne škole „Montessori“ učestvovalo je ukupno 14 igrača. Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od 5 kola, a najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju osnovnu školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola koje će se održati u decembru mjesecu 2023. godine.

Nakon 5 odigranih kola prvo mjesto pripalo je Eminu Beganoviću sa svih 5 osvojenih poena. Drugo mjesto zauzeo je Lejnad Gavranović sa 4 osvojena poena, a treće mjesto pripalo je Ismaru Čančar sa također 4 osvojena poena, ali nešto lošijim dodatnim kriterijem. Četvrto mjesto zauzeo je Harun Telalović sa 3 osvojena poena. Najbolje plasirana ženska igračica bila je Amina Mumić sa 2,5 osvojena poena. Drugo mjesto kod ženskih igračica pripalo je Melini Numanović sa 2 poena. Ovi igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr848445.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Direktorica prvenstva bila je gđa. Nusreta Kepeš.

Najbolje plasirani igrači dobit će diplome od strane ŠK „Čelik“ Zenica.

Prvenstvo su uspješno sudili Vedad Šestić, dipl.ing.arh i IM Goran Trkulja.

Nakon 12 održanih prvenstava ukupno je učestvovalo 236 igrača.

Slikao: Vedad Šestić

Galeriju slika možete pogeldati klikom na sljedeći link: http://skcelikzenica.com/pojedinacno-prvenstvo-osnovne-skole-montessori-galerija-slika-za-2023-godinu/

Povezane vijesti